PROJECTEN & PARTNERS

Camila Almeida ©

SPEAKING FIGURES

Danstheatervoorstelling

Een theatrale dans- en spoken word performance met focus op artistiek geïntegreerde toegankelijkheid voor blinden en slechtzienden. De voorstelling wordt gecreëerd binnen het kader van Max Greyson's onderzoeksproject aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.

Meyer Originals ©

MASTERCLASSES

Toegankelijke kunsten

ARType vzw vindt het belang van talentontwikkeling groter dan ooit en wil een aanbod voorzien van workshops en masterclasses voor jonge, semi-professionele woordkunstenaars. De masterclasses focussen op verschillende aspecten van de podiumkunsten en toegankelijkheid.

Wide Vercnocke ©

DE VOYEURS

Theatercollectief

De Voyeurs, het collectief van Max Greyson, Carmien Michels, Wide Vercnocke, Jolien Deley en Tim Coenen, produceerde twee muziektheatervoorstellingen; BARTóK en Voyeurs in BXL en toerde ermee door Vlaanderen en Brussel.

PORTICI

Muziektheatervoorstelling

Als partner van Silence Radio werkt ARType vzw mee aan een hedendaagse herwerking van de opera 'De Stomme van Portici'. De première vindt plaats in november 2023. Het is een inclusieve voorstelling, die werkt met professionele dove en niet-dove performers, voor een doof en niet-doof publiek.

Stijn VB ©

NORCHESTRA

Jazz & Spoken word

Alias 'No Ordinary Orchestra' - werd opgericht in 2018. Drie jazzmuzikanten, drie klassieke muzikanten en een dichter brengen samen nieuwe composities en teksten tot leven.

Melanie Mrakovcic ©

SLAMLEZINGEN

Ontwikkelingsproject

Het doel van deze samenwerking met het Vlaams Fonds voor de Letteren was om scholen, bibliotheken, leesclubs, cultuur- en gemeenschapscentra, kunstenorganisaties en organisaties voor kunsteducatie en sociaal-artistieke werking te stimuleren om slamdichters te programmeren.

UN-LABEL

Inclusieve en toegankelijke kunsten

ARType vzw heeft een nauwe samenwerking met Un-Label Performing Arts Company uit Keulen. Ze creëerden en produceerden reeds vele voorstellingen, waarvan de laatste Gravity (and other attractions) op tournee is door heel Europa. Daarnaast geven ze ook masterclasses rond artistieke toegankelijkheid.

NI TJEU NI MAÎTRE

Kleinkunst & Spoken word

Twee vrienden die elkaar al jarenlang creatief bestuiven in filosofische zin. Mathieu Engels een chansonnier zonder scrupules en Max Greyson een volbloed podiumdichter. Ze vormen het gelegenheidsduo Ni Tjeu ni Maître, dat poëzie en lyriek in een kleinkunstig muzikaal kleedje brengt.

Melanie Mrakovcic ©