ARType vzw

Voyeurs in BXL

Muziektheater met literaire performance, klassieke cello, hedendaagse muziek en live illustratie

 

Brussel, 2070. Het land Brussel viert zijn onafhankelijkheidsdag. De straten lopen vol. Er wordt gezongen. Op oude sokkels worden nieuwe standbeelden onthuld. Vanaf hun voetstuk luisteren de beelden naar wat er wordt gezegd, geroepen en wat er wordt verzwegen.

 

Voor haar tweede productie strijkt het collectief ARType neer in Brussel. Ze duikt onder in het verleden en de toekomst van de metropool. Vijf voyeurs resideren in verschillende buurten en absorberen de verhalen en geluiden uit de stad.

De live tekeningen van Brussels illustrator Wide Vercnocke voeren het woord. Jolien Deley en Tim Coenen bouwen de stad op in een weelderige soundtrack en intieme solo’s van cello en gitaar. Het poëtische duo Carmien Michels en Max Greyson laat verschillende stemmen aan het woord in een unieke Brusselse taal.

 

De voorstelling Voyeurs in BXL is een mix van literaire performance, klassieke cello, hedendaagse muziek en live illustratie. In samenwerking met Vonk & Zonen en WALPURGIS en met de steun van de Vlaamse overheid.

 

ARType vzw 2018 © Alle rechten voorbehouden - Banner door Wide Vercnocke ©